Prikbord

Nieuws & agenda

Bouw Hoolhoes

Een berichtje namens Wijnen Bouw, de aannemer van project ‘Hoolhoes’

 

Bouw Hoolhoes in volle gang

We zijn inmiddels drie maanden onderweg met het project ‘Hoolhoes’ en de voortgang loopt gestaag. Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van de funderingen voor het appartementencomplex. In de komende periode gaan we aan de slag met de ruwbouw. De eerste contouren van de toekomstige supermarkt Jan Linders, de winkels en horeca zullen dan snel zichtbaar worden.

42 woningen
We hebben goed nieuws: alle 42 woningen zijn inmiddels verkocht! De nieuwe bewoners van jullie wijk hebben allemaal hun handtekening gezet. In het tweede kwartaal van 2021 hopen we mogen starten met de bouw van deze woningen. Via een digitaal kopersportaal kunnen de nieuwe bewoners online hun wensen voor de woning bespreken, waardoor de voortgang niet belemmerd wordt.

We krijgen heel veel leuke, positieve reacties vanuit de wijk, en daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Zien we iets over het hoofd? Meld dit dan op de projectpagina van Hoolhoes Maastricht op verbeterdebouw.nl .

 

Hoolhoes Hoolhoes

19 maartLees verder
Voetbalvereniging RVU Rothem
VOETBALVERENIGING RVU ROTHEM:
Vanaf nu tot aan de zomervakantie bestaat de mogelijkheid voor de kinderen in de leeftijdsgroep 1/2 om op een speelse wijze kennis te laten maken met teamsport. Wekelijks zal een jeugdleider van vv RVU op woensdag van 17:00 tot 17:45 uur, geassisteerd door een tweetal ouders deze activiteiten verzorgen. Aan deze kennismakingsactiviteiten zijn géén kosten verbonden tot aan de zomervakantie. Aansluitend bestaat er de mogelijkheid om jeugdlid te worden van vv RVU. Voor kinderen in de groepen van 3 t/m 8 bestaat de mogelijkheid om een drietal kennismakingstrainingen kosteloos te volgen bij vv RVU.
Graag zien wij een aanmelding en eventuele vragen tegemoet ter attentie van Daan Roes, coördinator jeugdcommissie vv RVU, tel: 0628530538 @mail roesjaspers@outlook.comVV RVU

 

19 maartLees verder
Update studiedagen huidige schooljaar

De studiedagen van 15 en 16 april komen te vervallen. Helaas kan onze teamtraining Human Dynamics niet doorgaan vanwege de Corona maatregelen. Dit betekent dat onze leerlingen op donderdag 15 en vrijdag 16 april gewoon les hebben. 

De studiedagen van dinsdag 30 maart en woensdag 16 juni gaan gewoon door. De leerlingen hebben dan vrij.  

 

Waarom uw studiedag niet direct aan teambuilding doet (en zo dus wel) –  CPS.nl | Manuela Bazen-Steenkamp

18 maartLees verder
Media Ukkiedagen

 

Landelijke webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Inline image

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

 

Ouders hebben vragen over mediagebruik
Als ouder van een peuter of kleuter zul je gemerkt hebben dat je de afgelopen maanden steeds meer gebruik bent gaan maken van het beeldscherm. Misschien worstel jij nu ook met het vinden van een goede balans en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Meld je dan zeker aan voor de webinar. Denise laat zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Over Denise Bontje
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

De webinar vindt plaats op woensdag 31 maart van 20:00 tot 21:00 uur

Aanmelden kan via onerstaande link:

https://attendee.gotowebinar.com/register/2388180350334803472.

 

 

9 maartLees verder
Heel Maastricht bakt! Online bakwedstrijd voor kinderen

Inline imageInline image

 

8 maartLees verder
Wij zijn een VERKEERSACTIEVE school!

Sinds vandaag, woensdag 3 maart, is IKC De Geluksvogel officieel een 'Verkeersactieve school' !

Vanmiddag was de (digitale) aftrap en vanaf 8 april a.s. is dit programma daadwerkelijk actief. 

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een vernieuwde werkwijze voor de verkeerseducatie in het Limburgse basis- en voortgezet onderwijs.

De Verkeersactieve school biedt zowel theoretische als practische aandacht aan een verkeersveilige schoolomgeving en school-thuisroute. De Provincie Limburg en ook de Gemeente Maastricht bieden gratis kwalitatieve verkeersprojecten en materialen aan. Verder stellen zij een onderwijsadviseur aan die advies en begeleiding geeft aan scholen. 

 

We houden jullie op de hoogte! 

Voor meer informatie:

www.verkeersactieveschool.nl 

 

Inline image  Inline image.  Inline image

 

 

3 maartLees verder
Praktische zaken

Een paar praktische zaken:

😷Bij het brengen en halen van je zoon/dochter verzoeken wij jullie om een mondkapje te dragen en te zorgen voor 1,5 meter afstand. 

⏰We vragen jullie om er voor te zorgen dat je zoon/dochter om 8.20 uur op het schoolplein is zodat de groep om 8.20 uur met de leerkracht naar binnen kan en de lessen om 08.30 uur kunnen starten.

⌚️Aangepaste schooltijden in verband met continurooster: niveaugroep 1 heeft vrij op vrijdag. Niveaugroep 2 heeft tot 12.00 uur les op vrijdag. Niveaugroep 3 en 4 hebben les tot 14.00 uur op vrijdag.

🥳Donderdag 11 februari mogen alle leerlingen van niveaugroep 1 verkleed naar school komen omdat ze op vrijdag vrij hebben.

🤡Vrijdag 12 februari mogen alle leerlingen van niveaugroep 2 t/m 8 verkleed naar school komen.

10 februariLees verder
Beslisboom neusverkoudheid

Per 6 februari is er weer nieuw beleid met betrekking tot neusverkoudheid en schoolgaande kinderen. De beslisboom is als bijlage toegevoegd en ook te raadplegen op http://www.boink.info/beslisboom

 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er een aantal regels voor kinderen: zij mogen niet in alle gevallen naar school. De beslisboom is een overzichtelijke, schematische weergave van alle regels van het RIVM. Het RIVM heeft de beslisboom gecontroleerd en goedgekeurd.

 

Het is belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de juiste volgorde tot je een antwoord hebt.

 

Beslisboom

8 februariLees verder
5 februari is "Warme truiendag"

Beste kinderen en ouders/verzorgers van IKC De Geluksvogel, 

 

Vrijdag 5 februari is een bijzondere dag. Het namelijk de nationale "WARME TRUIENDAG "

Elk jaar doen honderduizenden mensen in Nederland hieraan mee om aandacht voor energiebesparing te vragen. Dan kunnen wij als Eco-school IKC De Geluksvogel natuurlijk niet achterblijven en vragen jullie om ook mee te doen. 

Wat moeten jullie doen? 

  • Zet deze dag de verwarming thuis lager en trek een extra warme trui aan. 
  • Maak er een leuke foto van en stuur die via Schoudercom naar juf Silvia Soons (leerkracht-mailbox 1A) 
  • Ontwerp je eigen warme lievelingstrui op bijgevoegde kleurplaat die je ook mag sturen.

We hopen dat heel veel kinderen en ouders hieraan meedoen en we zijn benieuwd naar de foto's.

Alle  foto's verzamelen we zodat iedereen kan meegenieten van de "warme truiendag". Met het doorsturen van foto's ga je akkoord met plaatsen hiervan op onze facebook en website!

 

 www.warmetruindag.nl

 

Met vriendelijke groet, 

namens het Eco-team, 

Juf Silvia en juf Marij 

      

Inline imageInline image Inline image

2 februariLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren