Prikbord

Nieuws & agenda

Carnavalsochtend 2024
Carnaval 24
❤️💛💚 carnavalsochtend ❤️💛💚
Wat hebben we genoten van een super sjieke carnavalsochtend op school. Alle kinderen waren prachtig verkleed. In de onderbouw hebben ze samen met de peuters een modeshow gelopen, om alle kostuums te kunnen bewonderen. We hebben bezoek gehad van CV de Braniemeekers, CV de Braniemeekerkes en CV de Kakpepers! Het was een drukke boel. Om deze ochtend af te sluiten volgens een echte carnavalslunch, kregen alle kinderen en aanwezigen frieten 🍟 van Frituur op Wielen. Wat hebben we zitten smikkelen. Iedereen geniet nu van een heerlijke vakantie. Alaaf ❤️💛💚
10 februariLees verder
Prins en Prinses bij "de Kanjel"

de Kanjel

❤️💛💚 Wij zijn vanmorgen naar de dagopvang De Kanjel in Limmel geweest. Onze prins en prinses zijn gedecoreerd en wij hebben medailles uitgedeeld!

8 februariLees verder
Zweit veur Leid!
ZVL 24
🤩 Onze school, IKC De Geluksvogel, doet zijn naam extra eer aan. Afgelopen zondag deden wij met een aantal collega’s van Mosalira mee aan Zweit veur Leid. De opbrengst van deze sponsorloop is €50.000 en zal gebruikt worden voor een nieuwe keuken op onze school. Hier kunnen we dan een fijne plek realiseren om ontbijt en lunch voor onze leerlingen te verzorgen.
Bedankt aan ieder die hieraan heeft bijgedragen. Chapeau! 🥳
31 januariLees verder
Vastelaovendexpositie in MUMC+
Vastelaovend expositie 24
❤️💛💚 Vastelaovend in MUMC+ ziekenhuis.
De afgelopen weken hebben we heel hard gewerkt.
Wij vinden het als school belangrijk om iets voor de medemens te doen en dit initiatief is daar een goed voorbeeld van. Het is super om de mensen in het ziekenhuis op te vrolijken met onze carnavalsknutsels. Dit jaar kwam de inspiratie van het Mestreechs leedje "In Mestreech". Het is een echte bonte stoet geworden door Maastricht.
Door mee te doen hopen we de bezoekers en medewerkers op te vrolijken en wat carnavalssfeer mee te geven. U kunt ons kunstwerk en dat van een aantal andere scholen, in de aankomsthal van het ziekenhuis bewonderen.
Op zaterdag 27 januari is er om 13:30uur de prijsuitreiking. Jullie komen toch zeker ook naar de prijsuitreiking?!
26 januariLees verder
De Nationale Voorleesdagen
Voorleesdagen 24
📗 De Nationale Voorleesdagen 📖
Gisteren zijn De Nationale Voorleesdagen 2024 gestart. Wij zijn gisterenochtend gestart met leerkrachten die voorlezen maar… niet in hun eigen klas! De juf van groep 3 in groep 7, de juf van groep 8 in groep 1/2… wat een gekke, leuke start!
25 januariLees verder
Prinsenpaar 2024 Alaaf!

Prinsenpaar 24

❤️💛💚 Wij presenteren u: Prinses Zena en Prins Keano! ❤️💛💚

24 januariLees verder
Kerstdiner
Kerst
🎁 Wat hebben we gisteren genoten van een heerlijk kerstdiner. We werden verwelkomd door de kerstman en gingen daarna naar binnen om gezellig met onze klasgenoten te genieten. De klassen waren prachtig versierd met lampjes en de kerstmuziek klonk door het hele schoolgebouw. Het diner was een succes. We hadden een 3-gangendiner mede dankzij het jeugdeducatiefonds, verzorgd door traiteur De Zeute Inval. De kinderen hebben gesmuld van de groentesoep als voorgerecht. Het hoofdgerecht was rijst, kippendijen in zoetzure saus, aardappeltjes en chili. En we hebben het diner afgesloten met een heerlijke brownie als toetje. Het was een geslaagd diner. En het grootste compliment is uiteraard dat bijna al het eten op was en de kinderen heerlijk hebben gegeten.
Wij wensen jullie allemaal fijne feestdagen! We zien ons weer in het nieuwe jaar! 🥳
22 decemberLees verder
project "Jaarboek"
Jaarboek
📕 JAARBOEK 📗
Voor onze groep 8 is het dit jaar niet zomaar een schooljaar… Het is namelijk hun laatste jaar in ons veilige ‘nest’.
Om het laatste jaar van de basisschool te vereeuwigen, gaan wij aan de slag met project ‘Jaarboek’.
Wij zullen dit schooljaar allerlei stukken schrijven voor in ons jaarboek, waarvan de leerlingen de redactie zelf doen!
Vandaag hebben wij een fantastische start gehad bij Boekhandel Dominicanen! Met tweetallen tussen 40.000 boeken opzoek naar hét boek dat jou het meeste aanspreekt. Het enthousiasme straalde er vanaf en er werden zelfs al afspraken gepland onder de kinderen zelf wanneer ze terug gaan om hun favoriete boek te kopen.
Op de laatste schooldag wordt het boek gepresenteerd. We hebben dus iets bijzonders om naar uit te kijken!
14 decemberLees verder
Kijk eens hoe "rijk"
Rijk
Wauw! Kijk eens hoe "rijk" onze schooldag is.
De rijke schooldag is een schooldag waarbij we voor, tijdens, en na schooltijd allemaal activiteiten verzorgen voor onze leerlingen.
Deze periode hebben we proefjes gedaan met Mad Science, konden we sporten met meester Stijn van Maastricht Sport in de pauze en na schooltijd, dansen met Reality, koken met Kyara en basketballen met de Maastricht Rebels. En ook in de volgende periode (tussen de kerst en de carnaval) is er weer heel veel te doen.
Een 'rijke schooldag' start ook met een ontbijt en soms een kopje soep in de pauze. Daar zijn we onze ontbijthulp ook heel dankbaar voor.
13 decemberLees verder
Sint en Piet
Sint
🎁 Sinterklaasje kom maar binnen met uw piet.
We zagen je u niet.
Toen kwam u eraan met meester Stijn
En dat vonden we fijn.
We hebben een top dag gehad.
Sinterklaas u bent een schat.
Voor elke groep een cadeau
Ze zijn top, chapeau.
En voor elk kind wat snoep en pepernoten
Iedereen heeft genoten 🥳
5 decemberLees verder
Hulp voor de pieten

Hulp

🧒 Wat was de peuter-kleuteractiviteit leuk! We hebben de pieten geholpen met het inpakken van de cadeautjes, want ze lagen achter op schema door de staking. Maar onze pieten hebben hun heel goed geholpen. Met een grote bus gaan we al die cadeautjes naar het grote pietenhuis brengen. In de speelzaal hebben we hard geoefend om Sinterklaas ook te helpen om alle cadeautjes bij de kinderen in de schoen te stoppen. We hebben over daken gelopen, cadeautjes in de schoorsteen gegooid en tussen de huizen gelopen met Ozosnel. Ook hiervoor is iedereen geslaagd!! 🥳

1 decemberLees verder
Kinder Kieswijzer
Kinderkieswijzer
Morgen zijn de Tweede Kamerverkiezingen en ondanks dat onze leerlingen nog niet mogen stemmen, hebben ze wel kennisgemaakt met onze democratische rechtsstaat.
Wat vind jij belangrijk voor ons Nederland? Wat zou jij veranderen als jij president zou zijn?
De leerlingen van groep 8 hebben de Kinder Kieswijzer ingevuld en daarna bepaalde stellingen besproken. Wat een interesse was er!
21 novemberLees verder
Beweegaanbod tijdens de pauzes
Herfst
🏃‍♂️ Structureel beweegaanbod tijdens de pauzes 🏃‍♀️🏃
Structureel beweegaanbod creëren waardoor de leerlingen meer gaan bewegen tijdens de pauze, dat was de doelstelling waar we aan het begin van dit schooljaar mee zijn begonnen.
Enkele actiepunten om deze doelstelling te bereiken waren de aanschaf van nieuw speelmateriaal, spelen van nieuwe spellen in de gymlessen, het bespreken van gedrag tijdens de lessen en het aanpassen van de structuur.
De uitvoering van deze actiepunten heeft ertoe geleid dat momenteel op de dinsdag, donderdag en vrijdag in samenwerking met de medewerkers van Kinderstralen, de sportstudenten en meester Stijn structureel beweegaanbod plaatsvindt op ons schoolplein.
De foto's zeggen genoeg!! Maastricht Sport📈⛹️‍♀️🔝🏐⚽🎾
18 novemberLees verder
Het Nationaal Schoolontbijt
Het Nationaal Schoolontbijt

Vandaag hebben alle groepen genoten van een lekker en gezond ontbijt. Wij hadden volkoren brood, yoghurt, tomaatjes, eieren en ga nog maar even door! Heeft uw zoon/dochter al verteld wat er gegeten is?

 

9 novemberLees verder
Bliksemstage groep 7-8
Herfst
🚎 BLIKSEMSTAGE 💼
Vandaag zijn de groep 7 en 8 op bliksemstage geweest. We hebben bij Arriva geleerd wat de machinist doet en wat er bij het beroep van een buschauffeur komt kijken. Bij Hout Video hebben we onze eigen filmtrailer mogen maken en we hebben een super leerzame rondleiding bij de Bijenkorf gehad! Bedankt aan Jinc voor het organiseren!
7 novemberLees verder
Het is herfst!
Herfst
🍂 Herfst 🍁
 
We hebben vanmorgen onze jassen aangedaan en zijn met de kleuterklassen naar het park gegaan. Samen met de juffen hebben we een herfstwandeling gemaakt. We hebben van alles gezien. Paddenstoelen, kastanjes, beukennootjes, boomschors, slakken en spinnetjes. En dan zien we opeens een boom met een weggetje. Wonen er ook kabouters in het park?
24 oktoberLees verder
Kinderboekenweek 2023

KBW

Dit was de kinderboekenweek 2023! 🏠🏚️🏘️🏚️

Met dank aan het Jeugdeducatiefonds

13 oktoberLees verder
"Paolo de zebratemmer"
Paolo
Gisterochtend stond er voor de kleuters een leuke verkeers-voorstelling gepland in de speelzaal met als titel: "Paolo de zebratemmer".
 
De kinderen leerden op een speelse manier verkeersregels toe te passen in het verkeer.
🚦Waar staan de kleuren van het stoplicht voor?
Waarom moeten we oversteken via het zebrapad? 
 
De kinderen hebben genoten van de interactie en ontdekten aan het einde van de voorstelling waar "Zeefje" de zebraknuffel zich verstopt had.
Al met al een geslaagde voorstelling ✅
11 oktoberLees verder
Bodemdiertjes
Bodem
De kleuters van KKC de Loper en IKC de Geluksvogel hadden onlangs een superleuke activiteit na school: bodemdiertjes zoeken met natuurmeester Rudy. Even spannend voor sommigen, maar er werd fanatiek gezocht: tussen stenen, in de bodem, in een oude boomstam, in alle hoeken en gaten van het schoolplein. Rudy: "op het dak van de Geluksvogel vonden we alleen ‘engerlingen’, die vonden de kinderen we een beetje eng". Maar bij KKC de Loper vonden de kinderen van alles: pissebedden, regenwormen, spinnen, duizendpoten, miljoenpoten en zelf eitjes van regenwormen. Wat een vondsten! Met de loeppotjes en zoekkaarten werden de beestjes enthousiast bekeken 🔎
 
Zelf doen? Thuis of met de klas? Het is heel simpel: neem een schepje, eventueel een loep en een jampotje. En zoeken maar! Bodemdiertjes en andere kleine beestjes verstoppen zich vaak wel, dus til een steen op en kijk goed tussen de plantjes 🌱
4 oktoberLees verder
ANWB fietsmasters
Fietsmasters
ANWB fietsmasters groep 5-6-7 🧒
 
Tops van de leerlingen ✅
 • slakkenrace; wie fiets het langzaamst.
 • mijnenveld; wie kan tussen de pilonnen
 • fietsen zonder deze aan te raken.
 • fietswip.
 • fietsen met het balletje en in de trechter gooien.
 • de begeleiders waren aardig.
 • de begeleiders hielpen goed.
Het was een succes!
4 oktoberLees verder
Thematisch werken

Thematisch

In de groepen 1 t/m 4 werken we op maandagmiddag thematisch. De groepen 2 t/m 4 hebben we dan gemixt en werken binnen een thema aan rekenen, taal, natuur/techniek en de motoriek. Het was even wennen, maar wat genieten de kinderen ervan. Vooral als ze na hun werkje weer terug in de klas komen en de andere kinderen kunnen vertellen wat ze hebben gedaan. Betrokkenheid ten top! De kinderen van groep 1 werken ook aan rekenen, taal, natuur/techniek en de motoriek, maar dan samen met alle kinderen van groep 1. Zo houden we het laagdrempelig voor hun. De foto's spreken voor zich. 

26 septemberLees verder
Op bezoek bij de buren

Kanjel

Gisteren waren de kinderen van groep 4 op burenbezoek bij De Kanjel van Radar. Een bijzonder en en gezellig samenzijn was het 🍀

23 septemberLees verder
Tussendoortje

Tussendoor

In groep 4 maakten de kinderen als tussendoortje een lees-en vind blad. De kinderen lazen een woord en moesten het bijbehorende plaatje zoeken. Met name het woord spatel bracht hier en daar een discussie op gang. Wat is voor u een spatel?

21 septemberLees verder
Bewegend leren!

Bewegen

Even wat bewegen tussen de lessen door in groep 8!

18 septemberLees verder
Wij zijn weer fris en fruitig begonnen!
Begonnen
Wij zijn weer fris en fruitig begonnen! 🌞
Wat heerlijk om alle kinderen weer binnen te zien komen met een glimlach!
Maar eerlijk is eerlijk, na zo’n vakantie was het ook wel nodig om een beetje afgestoft te worden. Dus; even langs de plumeau voordat we naar binnen gingen en toen zijn we écht kunnen starten.
We hebben de dag ook nog heerlijk afgesloten met een ‘toost’🤪
Laat dat nieuwe schooljaar maar komen!
28 augustusLees verder
Jongerenwerk Trajekt is op zoek naar vrijwilligers!

Ben jij die spil in de buurt Nazareth/ Limmel die de jeugd enthousiast en in beweging kan krijgen? 

Lees dan snel de bijlage! 

Groet, 

 

Shelly Hermans 

19 januariLees verder
Opening jubileumjaar

Precies vandaag, 10 januari, bestaat IKC De Geluksvogel 5 jaar!

Dat moet gevierd worden.

 

Het hele jaar zullen we rond de eerste woensdag van de maand hier speciaal aandacht aan besteden.

 

Komende woensdag, 12 januari, zullen we het jubileumjaar feestelijk openen.

 

U kunt deze opening live meevolgen via de facebook-pagina van IKC De Geluksvogel.

Rond kwart voor negen 's ochtends gaan we 'live'.

 

Viert u gezellig met ons mee??

 

Jubileum

10 januariLees verder
Bouwupdate Hoolhoes

 

Op de bouwplaats van project ‘Hoolhoes’ wordt hard gewerkt! De bouw van het appartementencomplex gaat in volle vaart vooruit en met de bouw van de woningen zijn we inmiddels ook gestart.

Appartementencomplex

Bij het appartementencomplex zijn we momenteel volop bezig met het casco (de ruwbouw). Zoals het er nu uitziet, bereiken we rond de zomervakantie (bouwvak) het hoogste punt van het complex! We hebben op de begane grond een start gemaakt met het gevelmetselwerk en het gebouw komt de komende periode in de steigers te staan. Als alles voorspoedig blijft gaan, zal de steiger aan het eind van dit jaar gaan zakken en wordt de gevel zichtbaar.

In de tussentijd werken we ook aan de binnenzijde hard door om de appartementen en de winkels vorm te gaan geven met de ruwe afbouw. De binnenwanden worden gerealiseerd, afwerkvloeren worden gemaakt en kozijnen worden geplaatst. Dit alles om het gebouw klaar te maken voor afbouw: de ‘finishing touch’. Het lijkt nog ver weg, maar in het voorjaar van 2022 zal het pand gereed zijn voor de toekomstige bewoners en huisvestiging van de nieuwe Jan Linders!

42 woningen
In mei 2021 zijn we gestart met de 42 woningen. De funderingen hiervan zijn al bijna gereed. De komende periode zijn we bezig met de ruwbouw van de woningen: het lijmen van de binnenmuren en het leggen van de vloeren. Hiermee worden de contouren van de woningen langzaam zichtbaar.

De Gemeente Maastricht heeft ook de straatnamen van de nieuwe wijk bekend gemaakt: de Masadastraat en de Horebstraat. De 33 hoek- en rijwoningen komen te liggen aan de Masadastraat en de 9 patiowoningen aan de Horebstraat.

We krijgen nog steeds ontzettend leuke, positieve reacties vanuit onze bouwomgeving, en daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Zien we iets over het hoofd? Meld dit dan op de projectpagina van Hoolhoes Maastricht op verbeterdebouw.nl .


Impressie van ruwbouw Jan Linders

Inline image

Start gevelmetselwerk appartementencomplex

Inline image

Overzicht van de 42 woningen
Inline image

 

 

Jeugdwerk Zomerprogramma Limmel-Nazareth van Trajekt

De zomervakantie staat weer voor de deur. Corona is niet verdwenen en daardoor zijn we nog steeds gebonden aan extra regels. Ondanks deze beperkingen hebben onze collega's van Trajekt niet stil gezeten en zullen we met partners in de buurt en omstreken een leuk en gevarieerd aanbod aanbieden. Dit alles dankzij de inzet van partners en vrijwilligers, die hun vrije tijd opofferen voor de jeugd van onze wijken.

 

Mogen wij even voorstellen........ juf Kirsten
Mijn naam is Kirsten. Ik ben 28 jaar oud en ik woon in Geleen. Voor corona hield ik ervan om naar de meest afgelegen plaatsen te reizen. Daarnaast ben ik een fanatiek sporter en kook ik graag. Mijn motto is: leef je droom, droom niet je leven. Daarom heb ik ook besloten om mijn jeugdroom achterna te gaan en de opleiding tot basisschoolleerkracht te volgen. Vanaf september 2021 kom ik het team van IKC de Geluksvogel versterken als onderwijsassistent. Ik heb er onwijs veel zin in!
 
Tot snel! Kirsten

 

Inline image

Mogen wij even voorstellen........ juf Daphne

Hallo allemaal,
Mijn naam is Daphne Habets. Ik ben 32 jaar en getrouwd met Rob. We hebben een dochtertje genaamd Myrthe. Vanaf komend schooljaar ben ik leerkracht bij IKC de Geluksvogel. Daar heb ik heel veel zin in. Collegialiteit en communicatie vind ik heel belangrijk. In mijn vrije tijd tuinier ik graag of ben ik creatief bezig. Ook vind ik het leuk om naar een musical te gaan. 

Inline image

Inline image

 

Fijne zomervakantie en tot in het nieuwe schooljaar!

 

Workshops Telefoongebruik

Trajekt verzorgt workshops telefoongebruik voor volwassenen. Zie de poster voor meer informatie. 

Konings-parcours voor het hele gezin

Inline image

23 aprilLees verder
Webinar 'Opvoeden bij Faalangst'

 

Beste ouders,

 

Dit is vrijblijvende informatie die mogelijk interessant kan zijn.

Herkennen jullie onderstaande signalen, meldt je dan aan voor de webinar.

 

Webinar ‘Opvoeden bij Faalangst’

 

Zo’n 10% van de kinderen in de basisschoolleeftijd heeft last van faalangst. Een kind is dan letterlijk bang om te falen bij het uitvoeren van een bepaalde taak. Lichamelijke klachten zoals buikpijn of het vermijden van bepaalde situaties kunnen gevolgen zijn. Herken je dit bij je kind? Als ouder kun je je kind helpen om faalangst te voorkomen. Kleine aanpassingen in bijvoorbeeld de communicatie kunnen al effect hebben. Wil je meer weten over hoe je faalangst bij je kind kunt helpen voorkomen? Of hoe je je kind kunt helpen faalangst de baas te worden? Dan is de webinar ‘Opvoeden bij faalangst’ met preventiewerker Pauline Heuperman van Mondriaan wellicht interessant voor jou! Dit webinar vindt plaats op 26 april tussen 19.00 – 21.00 uur. Je kunt je vragen aan Pauline stellen tijdens, maar ook persoonlijk na het webinar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@cjg043.nl o.v.v. ‘Webinar Faalangst’

 

Met vriendelijke groeten,

 

Loek Frijns

Jeugdopbouwwerker Maastricht Noordoost

 

Trajekt Trefcentrum Wittevrouwenveld

Edisonstraat 4, 6224 GK  Maastricht

 

T     043 - 763 00 10

M    06 - 50 20 51 80

E     loek.frijns@trajekt.nl

W    www.trajekt.nl

 

Aanwezig van maandag t/m vrijdag

 

15 aprilLees verder
Geen vakantie-bieb; maar gelukkig ook goed nieuws

Beste ouders / verzorgers,

 

Helaas zal er, in tegenstelling tot andere jaren, geen zomerbieb georganiseerd worden door de (online) Bibliotheek.

Ook hier heeft Corona helaas riet in het eten gegooid.

 

Er is gelukkig ook goed nieuws waar we u nogmaals op willen wijzen:

 

Voor de jeugd tot 17 jaar is het lidmaatschap voor de stadsbibliotheek gratis!

Aarzel dus niet en sluit een lidmaatschap af voor uw zoon of dochter.

 

Dan kan eenvoudig via onderstaande site:

 

https://bibliotheek.centreceramique.nl/abonnementen 

 

Voor vragen kunt u uiteraard altijd bij ons terecht.

 

Namens de leescoördinatoren van IKC de Geluksvogel

 

Inge

 

Inline image

25 maartLees verder
Bouw Hoolhoes

Een berichtje namens Wijnen Bouw, de aannemer van project ‘Hoolhoes’

 

Bouw Hoolhoes in volle gang

We zijn inmiddels drie maanden onderweg met het project ‘Hoolhoes’ en de voortgang loopt gestaag. Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van de funderingen voor het appartementencomplex. In de komende periode gaan we aan de slag met de ruwbouw. De eerste contouren van de toekomstige supermarkt Jan Linders, de winkels en horeca zullen dan snel zichtbaar worden.

42 woningen
We hebben goed nieuws: alle 42 woningen zijn inmiddels verkocht! De nieuwe bewoners van jullie wijk hebben allemaal hun handtekening gezet. In het tweede kwartaal van 2021 hopen we mogen starten met de bouw van deze woningen. Via een digitaal kopersportaal kunnen de nieuwe bewoners online hun wensen voor de woning bespreken, waardoor de voortgang niet belemmerd wordt.

We krijgen heel veel leuke, positieve reacties vanuit de wijk, en daar zijn we natuurlijk heel blij mee!

Zien we iets over het hoofd? Meld dit dan op de projectpagina van Hoolhoes Maastricht op verbeterdebouw.nl .

 

Hoolhoes Hoolhoes

19 maartLees verder
Voetbalvereniging RVU Rothem
VOETBALVERENIGING RVU ROTHEM:
Vanaf nu tot aan de zomervakantie bestaat de mogelijkheid voor de kinderen in de leeftijdsgroep 1/2 om op een speelse wijze kennis te laten maken met teamsport. Wekelijks zal een jeugdleider van vv RVU op woensdag van 17:00 tot 17:45 uur, geassisteerd door een tweetal ouders deze activiteiten verzorgen. Aan deze kennismakingsactiviteiten zijn géén kosten verbonden tot aan de zomervakantie. Aansluitend bestaat er de mogelijkheid om jeugdlid te worden van vv RVU. Voor kinderen in de groepen van 3 t/m 8 bestaat de mogelijkheid om een drietal kennismakingstrainingen kosteloos te volgen bij vv RVU.
Graag zien wij een aanmelding en eventuele vragen tegemoet ter attentie van Daan Roes, coördinator jeugdcommissie vv RVU, tel: 0628530538 @mail roesjaspers@outlook.comVV RVU

 

19 maartLees verder
Media Ukkiedagen

 

Landelijke webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’

Inline image

In het kader van de Media Ukkie Dagen (26 maart t/m 2 april 2021) neemt Denise Bontje van Mediasmarties.nl je tijdens de webinar ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ mee in het media aanbod voor jonge kinderen. Welke media zijn beschikbaar? Waar moet je als ouders op letten en welke media passen in een gezond mediamenu voor jonge kinderen? Hoe zorg je voor de nodige balans?

 

Ouders hebben vragen over mediagebruik
Als ouder van een peuter of kleuter zul je gemerkt hebben dat je de afgelopen maanden steeds meer gebruik bent gaan maken van het beeldscherm. Misschien worstel jij nu ook met het vinden van een goede balans en maak je je zorgen om de schermtijd van je kind? Meld je dan zeker aan voor de webinar. Denise laat zien hoe je je peuter en kleuter op een bewuste manier in aanraking laat komen met media zonder de balans uit het oog te verliezen. Door in te gaan op het combineren van voorlezen, kijken, luisteren, spelen én doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Je krijgt praktische tips en er is ruimte voor het stellen van vragen.

Deze gratis webinar wordt gegeven tijdens de jaarlijkse Media Ukkie Dagen, een initiatief van Netwerk Mediawijsheid.

Over Denise Bontje
Denise Bontje (@dmaakthetbont) is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online mediagids vol media voor kinderen van 0 – 12 jaar.

De webinar vindt plaats op woensdag 31 maart van 20:00 tot 21:00 uur

Aanmelden kan via onerstaande link:

https://attendee.gotowebinar.com/register/2388180350334803472.

 

 

9 maartLees verder
Heel Maastricht bakt! Online bakwedstrijd voor kinderen

Inline imageInline image

 

8 maartLees verder
Wij zijn een VERKEERSACTIEVE school!

Sinds vandaag, woensdag 3 maart, is IKC De Geluksvogel officieel een 'Verkeersactieve school' !

Vanmiddag was de (digitale) aftrap en vanaf 8 april a.s. is dit programma daadwerkelijk actief. 

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een vernieuwde werkwijze voor de verkeerseducatie in het Limburgse basis- en voortgezet onderwijs.

De Verkeersactieve school biedt zowel theoretische als practische aandacht aan een verkeersveilige schoolomgeving en school-thuisroute. De Provincie Limburg en ook de Gemeente Maastricht bieden gratis kwalitatieve verkeersprojecten en materialen aan. Verder stellen zij een onderwijsadviseur aan die advies en begeleiding geeft aan scholen. 

 

We houden jullie op de hoogte! 

Voor meer informatie:

www.verkeersactieveschool.nl 

 

Inline image  Inline image.  Inline image

 

 

3 maartLees verder
Beslisboom neusverkoudheid

Per 6 februari is er weer nieuw beleid met betrekking tot neusverkoudheid en schoolgaande kinderen. De beslisboom is als bijlage toegevoegd en ook te raadplegen op http://www.boink.info/beslisboom

 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er een aantal regels voor kinderen: zij mogen niet in alle gevallen naar school. De beslisboom is een overzichtelijke, schematische weergave van alle regels van het RIVM. Het RIVM heeft de beslisboom gecontroleerd en goedgekeurd.

 

Het is belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de juiste volgorde tot je een antwoord hebt.

 

Beslisboom

8 februariLees verder
5 februari is "Warme truiendag"

Beste kinderen en ouders/verzorgers van IKC De Geluksvogel, 

 

Vrijdag 5 februari is een bijzondere dag. Het namelijk de nationale "WARME TRUIENDAG "

Elk jaar doen honderduizenden mensen in Nederland hieraan mee om aandacht voor energiebesparing te vragen. Dan kunnen wij als Eco-school IKC De Geluksvogel natuurlijk niet achterblijven en vragen jullie om ook mee te doen. 

Wat moeten jullie doen? 

 • Zet deze dag de verwarming thuis lager en trek een extra warme trui aan. 
 • Maak er een leuke foto van en stuur die via Schoudercom naar juf Silvia Soons (leerkracht-mailbox 1A) 
 • Ontwerp je eigen warme lievelingstrui op bijgevoegde kleurplaat die je ook mag sturen.

We hopen dat heel veel kinderen en ouders hieraan meedoen en we zijn benieuwd naar de foto's.

Alle  foto's verzamelen we zodat iedereen kan meegenieten van de "warme truiendag". Met het doorsturen van foto's ga je akkoord met plaatsen hiervan op onze facebook en website!

 

 www.warmetruindag.nl

 

Met vriendelijke groet, 

namens het Eco-team, 

Juf Silvia en juf Marij 

      

Inline imageInline image Inline image

2 februariLees verder
Nieuwjaarswens

Beste ouders / verzorgers,

Beste allemaal.

 

Wat hadden we graag met jullie nu, zoals op de jaarkalender staat, samen geproost op het nieuwe jaar.

Samen onze verwachtingen en mooie wensen gedeeld.

 

Helaas is dat nu niet mogelijk.

We halen dat beslist nog een keer in!

 

Toch willen we dit moment niet voorbij laten gaan zonder u en uw zoon of dochter toch iets moois toe te wensen!

 

Laten we er samen een mooi en bijzonder jaar van maken!

 

Tot snel!

6 januariLees verder
Beslisboom versie 14-10-2020

Beslisboom versie 14-10-2020

26 oktoberLees verder
Thema GROEN

broc

Het Eco team gaat zich beraden om op een leuke manier alle kinderen van ons IKC te informeren over onze GROENE VLAG.
Ook is het nieuwe thema waar we aan gaan werken bekend: GROEN. 🥦🍀🥒🐸🐛🦎🦚🦜🌳🌿🍏🥝🍐

start ecoteam

13 oktoberLees verder
Verrassing voor Eco team

vlag

Samen het cadeau open maken..... en jawel hoor daar is ie dan! DE GROENE VLAG!!!!!! Helaas door Corona kan hij niet uitgereikt worden op het stadhuis, daarom op deze manier.

 

 

 

13 oktoberLees verder
Start Eco team

Vanmiddag was de eerste bijeenkomst van ons Eco team! Er werd gesproken over de thema’s die wij al hebben behandeld: afval scheiden, hygiëne, communicatie, over het duurzame schoolgebouw........ en toen kwam meneer John Steijns........ met een verrassing.....

 

start ecoteamstart ecoteam

start ecoteam

 

13 oktoberLees verder
Nieuwe dansschool in Maastricht

Dansdans

29 septemberLees verder
Opening Koekoeksnest

logo

Wij van Samen Spelen zijn blij dat wij het volgende nieuws met jullie mogen delen: In goed overleg is er besloten dat we klaar zijn voor een nieuwe stap in de vormgeving van IKC de Geluksvogel en dat betekent dat er vanaf 1 september een kinderdagverblijf gestart zal worden in het gebouw van IKC de Geluksvogel genaamd KDV het Koekoeksnest. 

Binnen het kinderdagverblijf vangen wij een aantal dagen per week kinderen op van 0 tot 4 jaar. De openingstijden zijn 07:30 tot 18:00.

Wilt u uw kindje inschrijven bij kinderdagverblijf het ‘Koekoeksnest’ dan kunt u bellen naar 043-7370083 of een mail sturen naar info@samenspelen.net. Voor meer informatie over het kinderdagverblijf kunt u ook bellen naar bovenstaand nummer of een kijkje nemen op onze site: www.samenspelen.net

 

 

 

 

1 septemberLees verder
Brugfunctionaris

foto

Vandaag hebben wij afscheid genomen van onze schoolmaatschappelijk werkster Petra Thomassen en hebben wij haar opvolgster Marieke Damoiseaux mogen verwelkomen. Marieke zal tevens ook de rol van brugfunctionaris gaan vervullen. In onderstaand filmpje legt Marieke uit wat ze voor u en onze leerlingen zou kunnen betekenen. Binnenlopen is vanwege de nog altijd geldende Corona-maatregelen voorlopig nog niet mogelijk, wel ontvangt u binnenkort haar contactgegevens via SchouderCom. 

 

Welkom Marieke!

24 augustusLees verder
Welkom nieuwe wijkagent

foto

Wij verwelkomen onze nieuwe wijkagent Francois van der Burg. Via onderstaande poster stelt hij zich aan u voor.

Inline image

24 augustusLees verder
Welkom nieuwe juffen

Voor het nieuwe schooljaar verwelkomen wij maar liefst 3 nieuwe collega's. Zij stellen zich aan jullie voor.....

 

Welkom Rachelle

Welkom Amber

Welkom Valery

Afscheid twee juffen

Het einde van schooljaar 2019-2020 nadert en dit betekent ook dat wij afscheid gaan nemen van twee lieve collega's. Aanstaande vrijdag nemen wij als team afscheid van deze twee kanjers. Wij wensen juf Maud en juf Anisa veel geluk in de toekomst en danken hen voor hun inzet, betrokkenheid en enthousiasme.
Het gaat jullie goed!

 

Inline image

 

 

Inline image

 

 

 

 

VakantieBieb

De gratis VakantieBieb stimuleert kinderen om te blijven lezen tijdens de zomerperiode! In de gratis app, die al op de iPad staat, staan e-books én luisterboeken. Er zijn leuke boeken voor de kinderen uit de onderbouw, bovenbouw en zelfs ook voor mama en papa...

 

Veel leesplezier!

Zomerkamp Engelse taal leren

Zomerkamp

Nieuwe beplanting

Beste ouders en leerlingen,

Zoals jullie misschien gezien hebben, zijn er nieuwe planten geplant rondom het hekwerk van school. Dit planten was veel werk en uiteraard zijn de planten ook niet gratis. Nu horen we dat er toch kinderen zijn die het nodig vinden om de stokjes en/of planten eruit te trekken. Laten we samen zorgen voor een fijne en mooie schoolomgeving! Aan de ouders de oproep om dit te bespreken met de eigen kinderen. 

Ter aanvulling: het schoolplein is niet toegankelijk om te spelen buiten schooltijden. Dus niet over het hek klimmen. Dankjulliewel! 

27 aprilLees verder
Keurmerk

IKC De Geluksvogel heeft wederom het keurmerk "Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld" mogen ontvangen.

 

Waarom dit keurmerk?

Het is een wettelijke verplichting om de meldcode binnen de organisatie te borgen. Door te werken met een goed protocol en (tenminste) een aandachtsfunctionaris die bijgeschoold blijft door middel van een lidmaatschap bij de LVAK, voldoet de organisatie aan deze verplichting. Via het keurmerk kunnen andere samenwerkingspartners zien dat onze organisatie de meldcode op de juiste wijze heeft geïmplementeerd, en deze op een goede manier is geborgd.

 

Onze aandachtsfunctionaris is juf Nona Verkoijen. 

 

Keurmerk LVAK

 

16 aprilLees verder
Leesboeken

De klassenbieb van de bovenbouw is aangevuld met geweldige leesboeken die we gekregen hebben van Total Heerlen. Ook dank aan collega Angela die dit voor ons geregeld heeft. 

11 februariLees verder
Interview Curriculum.nu over duurzaamheid

Interview Curriculum.nu duurzaamheidInterview Curriculum.nu duurzaamheid

21 januariLees verder
Welkom juf Sanne!

Hallo!

 

Ik ben Sanne Kohl en vanaf februari 2020 ga ik aan de slag als juf in niveaugroep 1/2 op basisschool de Geluksvogel. In januari zullen jullie mij al zien rondlopen, want ik kom een aantal dagen meedraaien. 

 

Na enkele jaren als verloskundige (ook in Maastricht) gewerkt te hebben, bleef het onderwijs en de ontwikkeling van het jonge schoolkind mij enorm boeien. Ik begon dus aan de opleiding tot leerkracht basisonderwijs en nu sta ik hier. Ik heb er ontzettend veel zin in! 

 

Ik ben 30 jaar en ik woon samen met mijn vriend Sander en onze zoon Finn (2) in Mechelen. 

Onze hond Sem en kat Felix maken ons gezellige gezin compleet. 

Ik hou ervan om leuke dingen te doen met mijn gezin, familie en vrienden, ik fotografeer, lees en knutsel veel en ik ben graag buiten in de natuur. 


Ik maak graag kennis met u! Mocht u vragen hebben voor mij, stel deze dan gerust. Samen maken we er nog een leuk schooljaar van, voor alle kinderen van de Geluksvogel!


Groetjes,
Sanne

 

Inline image

21 januariLees verder
BSO Geluksvogel

 

Kinderen van basisschool de Geluksvogel tussen de 4 en 13 jaar kunnen na schooltijd terecht bij onze buitenschoolse opvang (BSO), gelegen in Wyck. Zodra er meer leerlingen zich aanmelden voor de BSO op bepaalde dagdelen gaan we opnieuw de mogelijkheden verkennen om een BSO op locatie Geluksvogel te starten. 

Interesse? Bel zeker met het hoofdkantoor van Samen Spelen!

 

In de BSO kunnen kinderen vriendjes ontmoeten en vrij spelen in onze verschillende ruimtes en speelhoeken. Hier kunnen zij opgaan in hun fantasiespel, samen spellen spelen of aan de slag met hun creativiteit. De pedagogisch medewerkers organiseren dagelijks activiteiten binnen verschillende thema’s die een aantal weken lopen, bijvoorbeeld ‘Ontdek Japan’, ‘Music Maestro’, ‘Leve de Lente’, etc. Daarnaast kunnen kinderen gebruik maken van het naschoolsaanbod. Elke dag vinden er extra activiteiten plaats, die veelal worden begeleid door professionals uit een bepaald vakgebied. Denk hierbij aan activiteiten als film maken, sporten, tuinieren en koken.  

Voor elk kind dat de BSO bezoekt geldt dat wij hem of haar zien als uniek in onze groep. De pedagogisch medewerkers ondersteunen dan ook in dat wat je kind zelf, of jij als ouder, aangeeft nodig te hebben. Op de BSO groepen staan vaste medewerkers, waardoor een goede samenwerking tussen jou, als ouder, en ons mogelijk wordt gemaakt.

Onze BSO in Wyck is gevestigd op de eerste verdieping van het blauwe gebouw in Wyck, gelegen aan de St. Maartenslaan te Maastricht. Hier kunnen kinderen terecht van verschillende basisscholen in Maastricht. Op dit moment werken wij samen met taxibedrijf Nelissen, die kinderen van basisschool de Geluksvogel ophaalt en naar de BSO brengt.


Ben je nieuwsgierig naar de buitenschoolse opvang, wil je meer informatie of wil je (vrijblijvend) een keer komen kijken? Dan kun je onze website bezoeken (www.samenspelen.net) of contact opnemen met het hoofdkantoor via 043-7370083.

 

 

20 januariLees verder
Eco code

En daar hangt dan onze Eco-code prachtig te schitteren aan de wand! “IKC De Geluksvogel scoort global goals. De toekomstige generatie vraagt om duurzame educatie.” 

Dank aan Stichting Stedenband Maastricht-Rama en @B&Bbouw #trots #mooiekleuren #Ecoschool #samenwerking #Nicaragua 

15 januariLees verder
Welkom juf Ank!

In onderstaande tekst kunt u kennis maken met onze nieuwe collega juf Ank. Zij start maandag 13 januari, deze eerste week draait zij mee in de niveaugroepen 1, 2 en 3. Vervolgens zal zij voorlopig nog juf Miranda vervangen in niveaugroep 3 samen met juf Xandra. 

Zodra juf Miranda terug is, wordt juf Ank coach van niveaugroep 2 en zal zij les gaan geven aan de niveaugroepen 1 en 2. 

Welkom juf Ank

9 januariLees verder
Gelukkig nieuwjaar!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Wij wensen jullie een gelukkig & gezond 2020 toe! Woensdag 8 januari proosten we samen met alle leerlingen en ouders vanaf 11.45 uur op het nieuwe jaar. U komt toch zeker ook?!
Tot maandag!

2 januariLees verder
Nieuws bibliotheek op school

 

Zeg het voort, zeg het voort

Inline image

 

Vanaf dinsdagmiddag 7 januari , kunnen de kinderen weer boeken komen lenen in de bibliotheek.

 

Openingstijden Bibliotheek op school:

 

Dinsdagmiddag van 15.00u-16.00u

Donderdagochtend van 10.30u- 12.00u

 

Tot ziens in de bieb!

Marjon Wolswijk (leesconsulent) en de vrijwilligers: Marijke, Marij, Karin, Halala, Rima en Joyce

 

 

 

20 decemberLees verder
Voorstellen Tanja Tonnard

Hallo allemaal!

 

 

Ik ben Tanja, geboren en getogen in Limmel. Ik woon samen met mijn vriend en onze huisdieren. 
29 Jaar geleden ben ik gestart in het onderwijs, waarvan de eerste 18 jaar alleen maar gewerkt met kleuters, in het speciaal onderwijs.
Na een aantal omzwervingen...zowel in het speciaal als regulier onderwijs, nu weer terug naar de kleuters......
Heel vaak heb ik geroepen...wat zou ik het leuk vinden, om te kunnen werken in Limmel op "De Geluksvogel".
Nu voel ik me een Geluksvogel! Vanaf maandag 2 december zien jullie mij rondlopen in de kleutergroepen.
 
Tot volgende week!
 
 Foto Tanja

 

28 novemberLees verder
Familie kerstspeurtocht

Poster uitnodiging

28 novemberLees verder
Start bouwrijp maken Hoolhoeslocatie

 

In de bijlage belangrijke info over de bouw op de Hoolhoeslocatie naast ons IKC.

13 novemberLees verder
Staking 6 november

 

Ook IKC De Geluksvogel staakt en is dicht op 6 november!

staking

31 oktoberLees verder
Studiedag

Denkt u er aan dat er morgen studiedag is? Alle leerlingen van de basisschool hebben morgen vrij. 

 

Studiedag

 

30 septemberLees verder
Wijkservicepunt in Maastricht Noord-Oost

UW EIGEN WIJKSERVICEPUNT IN DE BUURT!

Heeft u een vraag over wonen, welzijn, zorg, werk en inkomen, opvoeden, of heeft u een opmerking of klacht?

 

Wijkservicepunt Noordoost, Wittevrouwenveld

Edisonstraat 4
6224 GK Maastricht

 

Openingstijden

Het Wijkservicepunt is geopend op dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00u en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
U kunt gewoon binnenlopen. Een afspraak maken is niet nodig.

 

In de bijlage vindt u meer informatie over het wijkservicepunt. 

26 septemberLees verder
Terugblik Viering 75 Jaar Bevrijding Limmel
25 septemberLees verder
75 jaar bevrijding

VIER & VERBIND

 

Afgelopen vrijdag was er een prachtige viering op de begraafplaats van Limmel en erna in het Lochtmanhuis. 
Samen met alle leerlingen van de bovenbouw, leerkrachten en buurtbewoners van Limmel hebben we de oorlogslachtoffers van WOII herdacht en onze vrijheid gevierd! Tevens hebben we een oorlogsgedenkteken geadopteerd waar we goed voor zullen zorgen. Dank aan iedereen!

 

18 septemberLees verder
Welkom aan Mitchell

Hallo allemaal,

 

Ik ben Mitchell de Jong 23 jaar en ben Sportkunde student. Mijn studie volg ik in Eindhoven. Momenteel volg ik de minor “voeding” waarbij ik mensen stimuleer naar een gezonder voedingsklimaat. Vanaf 13-9’19 start ik op de basisschool de Geluksvogel. Voor mijn minor ga ik aan de slag met groep 5 waarbij ik  een gezonder voedingsklimaat zal stimuleren het komende half jaar. Ik zal met name te zien zijn in pauze tijden wanneer er gegeten en gedronken wordt. De dagen dat ik aanwezig ben zullen de woensdag en vrijdag ochtend zijn.

 

Heeft u vragen of andere zaken die u wilt weten dan kunt u mij die gerust stellen, dit kan op het volgende e-mail adres: M.dejong@student.fontys.nl

 

Mitchell de Jong

Sportkunde student Fontys Sporthogeschool

Inline image

13 septemberLees verder
75 jaar Liberation

Speciale en unieke viering; we herdenken de oorlogsslachtoffers en we vieren onze vrijheid! 13.45 uur verzamelen bij het Lochtmanhuis. Deze viering is tot stand gekomen door een samenwerking met buurtnetwerk, Stichting Kapelaan Lochtmanhuis en IKC De Geluksvogel. Wees er zeker bij!

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen en tekst

6 septemberLees verder
Insectenhotels bouwen

Hallo allemaal,

 

In de bijlage vinden jullie de uitnodiging om insectenhotels te gaan bouwen.

Bekijk de uitnodiging en geef je snel op! Inschrijfformulieren liggen bij de balie.

Inline image

6 septemberLees verder
Tour de Dumoulin

 

Beste sportieveling,

 

Op zondag 6 oktober vindt de eerste editie plaats van Tour de Dumoulin in Maastricht. Een (gratis) wielerdag voor jong en oud die grotendeels op de Markt in Maastricht zal plaatsvinden. MosaLira en Maastricht Sport dragen dit evenement een warm hart toe en hopen dat er zoveel mogelijk kinderen deelnemen.

Speciaal voor de jeugd zijn er twee programma’s te volgen. Ook is er onder andere een wielerdorp waar je een dag uit het leven van een profwielrenner kunt ervaren!

Jeugdprogramma

De jeugdactiviteiten vinden plaats in kleine groepjes en zijn de hele dag onder
begeleiding. Deelname aan Tour de Dumoulin is voor de jeugd gratis inclusief het ontbijt en de lunch.

 

Jeugd van 6 tot en met 10 jaar

 • Maak kennis met de wielersport en klim op een van de fietsen. Fiets een stukje op een speciaal afgezet circuit.

 • Volg een clinic, fiets een speciaal parcours en krijg tips van de profs.

 • Win leuke prijzen in een echte wielerquiz.

 • Stel jouw vragen aan Tom tijdens de jeugdpersconferentie.

  Jeugd van 11 tot en met 14 jaar

 • Doe mee met de clinic tijdrijden (Kanne, België) ...

 • ... Of doe mee met een clinic op een MTB (Sint Pietersberg, Maastricht).

 • Krijg tips van de profs.

 • Stel jouw vragen aan Tom tijdens de jeugdpersconferentie.

 • Win leuke prijzen in een echte wielerquiz.


  Voor alle informatie over de Tour de Dumoulin en aanmelden voor een van de jeugdprogramma’s, kijk je op www.tourdedumoulin.nl. Je kan ook gezellig samen met je vrienden of klasgenoten inschrijven via een groepsinschrijving.

  Heb je een eigen fiets? Neem deze dan zeker mee naar de Tour de Dumoulin!

  Met sportieve groet,

  Martijn Bodelier – Coördinator Gezondheid & Sport MosaLira
  Erwin Dassen – Combinatiefunctionaris Maastricht Sport

page1image29689472page1image19219584page1image29698000page1image29695920page1image29696336

 

26 augustusLees verder
Project Handle with Care

Logo GeluksvogelLogo MosaLira

 

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

 

Vanaf 1 september 2019 doen wij, onderwijsstichting MosaLira, mee aan het project ‘Handle with Care’ waarin wij samenwerken met de politie. Het doel van dit project is om een leerling, die huiselijk geweld heeft meegemaakt en waarbij de politie is ingeschakeld, de volgende dag op school een veilige omgeving te bieden.

Leerkrachten kunnen de leerling dan op veilige en stabiele wijze de ondersteuning geven die hij of zij nodig heeft. Doordat op school de passende ondersteuning wordt geboden, kan het stressniveau van de leerling dalen, kan de leerling sneller herstellen en kan mogelijke schade worden voorkomen. Om de leerling deze ondersteuning te kunnen bieden, informeert de politie onze contactpersonen door middel van een ‘Handle with Care-signaal’.

Als de politie voor een situatie van huiselijk geweld wordt ingeschakeld, geeft zij vervolgens alleen de volgende gegevens door aan of Nona Verkoijen of Anouk Willems (contactpersonen) waar de leerling op school zit:

 • De naam van de leerling;
 • De geboortedatum van de leerling;
 • Het signaal ‘Handle with Care’.

Bijzonderheden en details over de huiselijke situatie deelt de politie niet aan ons mee.

De contactpersoon die het signaal ontvangt, bepaalt met welke collega’s de informatie wordt gedeeld, om de leerling zo de ondersteuning te kunnen bieden die nodig is. Zo kan een leerling bijvoorbeeld een toets op een later moment opnieuw maken, of mag hij of zij even “zichzelf zijn” tijdens de les.

Wij gaan heel zorgvuldig met het signaal van de politie om. Het signaal zal alleen gedeeld worden met die collega’s die hierover geïnformeerd moeten worden. Bovendien wordt het signaal niet geregistreerd of opgeslagen in een systeem omdat dit niet noodzakelijk is. Het doel van is immers puur om de leerling de dag na een incident de ondersteuning te bieden die hij of zij nodig heeft. Het signaal is daarom nergens terug te vinden.

Wilt u meer weten over dit project, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet,

 

Anouk Willems
Directeur IKC De Geluksvogel

 

 

 

22 augustusLees verder
Voorstellen juf Janou Cremers

 

Mijn naam is Janou Cremers, 31 jaar en woon samen met mijn vriend in Meerssen. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met vrienden en vriendinnen en reizen vind ik erg leuk. Daarnaast ligt mijn passie bij de sport handbal. Dit doe ik al vanaf mijn 7e. Ik ben een aantal jaren actief geweest op eredivisie niveau, maar sinds een paar jaar ben ik wat lager gaan spelen zodat studie, werk en handbal goed samen te combineren waren. Afgelopen jaar ben ik werkzaam geweest als vakdocent lo op een basisschool in Kerkrade. Het lesgeven beviel me super, maar wilde ik daarnaast een wat bredere en meer uitdagende functie. Deze heb ik gevonden bij Maastricht Sport. Ik zal hier als vakdocent LO+ aan de slag gaan bij jullie op school en heb hier super veel zin in.

juf JanouVakdocent bewegingsonderwijs
Juf Janou

21 augustusLees verder
Schoolfruit

SchoolfruitSchoolfruit IKC De Geluksvogel

Ook dit schooljaar biedt IKC De Geluksvogel weer schoolfruit aan. Alle leerlingen van onze school krijgen dagelijks schoolfruit aangeboden en hoeven dus geen tussendoortje mee te nemen.

 

Vriendelijke groeten,

IKC De Geluksvogel 

19 augustusLees verder
Stichting Leergeld

St. LeergeldStichting Leergeld

Beste ouder(s), verzorger(s),

 

Indien u gebruik wenst te maken van Stichting Leergeld voor de betaling van het overblijven (de TSO) en de ouderbijdrage kunt u bij Sanne Creuëls een factuur aanvragen. Dit kunt u doen door een bericht te sturen via Schoudercom. De factuur kunt u vervolgens zelf indienen bij Stichting Leergeld. 

 

Vriendelijke groeten,
Team IKC De Geluksvogel

19 augustusLees verder
Welkom terug!

 

Wij hopen dat iedereen heeft genoten van een heerlijke zomervakantie en weer zin heeft om met frisse energie te starten aan schooljaar 2019-2020! Het team van IKC De Geluksvogel kijkt ernaar uit jullie allen weer te zien. Wij zullen het schooljaar aanstaande maandag om 8.30u gezamenlijk openen bij de hoofdingang van school (aan de Balijeweg). Middels dit bericht informeren wij u al over enkele belangrijke zaken voor komend schooljaar:

 

Oudercommunicatie

Komend schooljaar zal alle oudercommunicatie plaatsvinden via ons ouderportaal Schoudercom. De nieuwsbrief komt te vervallen en wordt vervangen door blogberichten en nieuwsberichten. Houd Schoudercom dus goed in de gaten.

 

Betalingen Tussenschoolse Opvang

Ook dit jaar kan uw kind weer gebruik maken van onze Tussenschoolse Opvang (TSO) op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. De kosten voor de TSO bedragen €1,50 per keer. De betalingen van de TSO zullen vanaf dit schooljaar via Schoudercom verlopen. U hoeft hiervoor géén overblijfkaart meer te kopen. U kunt in Schoudercom aangeven of uw zoon en/of dochter overblijft. Indien uw zoon en/of dochter is overgebleven wordt dit door de groepsleerkracht geregistreerd. In Schoudercom wordt maandelijks een berekening gemaakt van de te betalen kosten. Aan het einde van de maand ontvangt u een betalingsverzoek via Schoudercom. Indien het overblijven niet betaald wordt, wordt uw kind uitgesloten van het overblijven.

 

Rectificatie schoolkalender (deze ontvangt u in de eerste schoolweek)

De meivakantie start op maandag 20 april en duurt t/m zondag 3 mei. Hier aansluitend zijn er twee extra vrije dagen op maandag 4 en dinsdag 5 mei.

 

Bewegingsonderwijs

Komend schooljaar worden de gymlessen niet meer gegeven door meester Martijn. De opvolgster van meester Martijn wordt Janou Cremers. U zult haar snel tegenkomen bij ons op school en kunt dan kennis met haar maken.

 

 

 

16 augustusLees verder
Kalender
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren