Prikbord

Nieuws & agenda


Project Handle with Care
22 augustus

Logo GeluksvogelLogo MosaLira

 

Geachte ouder(s)/verzorger(s),

 

Vanaf 1 september 2019 doen wij, onderwijsstichting MosaLira, mee aan het project ‘Handle with Care’ waarin wij samenwerken met de politie. Het doel van dit project is om een leerling, die huiselijk geweld heeft meegemaakt en waarbij de politie is ingeschakeld, de volgende dag op school een veilige omgeving te bieden.

Leerkrachten kunnen de leerling dan op veilige en stabiele wijze de ondersteuning geven die hij of zij nodig heeft. Doordat op school de passende ondersteuning wordt geboden, kan het stressniveau van de leerling dalen, kan de leerling sneller herstellen en kan mogelijke schade worden voorkomen. Om de leerling deze ondersteuning te kunnen bieden, informeert de politie onze contactpersonen door middel van een ‘Handle with Care-signaal’.

Als de politie voor een situatie van huiselijk geweld wordt ingeschakeld, geeft zij vervolgens alleen de volgende gegevens door aan of Nona Verkoijen of Anouk Willems (contactpersonen) waar de leerling op school zit:

  • De naam van de leerling;
  • De geboortedatum van de leerling;
  • Het signaal ‘Handle with Care’.

Bijzonderheden en details over de huiselijke situatie deelt de politie niet aan ons mee.

De contactpersoon die het signaal ontvangt, bepaalt met welke collega’s de informatie wordt gedeeld, om de leerling zo de ondersteuning te kunnen bieden die nodig is. Zo kan een leerling bijvoorbeeld een toets op een later moment opnieuw maken, of mag hij of zij even “zichzelf zijn” tijdens de les.

Wij gaan heel zorgvuldig met het signaal van de politie om. Het signaal zal alleen gedeeld worden met die collega’s die hierover geïnformeerd moeten worden. Bovendien wordt het signaal niet geregistreerd of opgeslagen in een systeem omdat dit niet noodzakelijk is. Het doel van is immers puur om de leerling de dag na een incident de ondersteuning te bieden die hij of zij nodig heeft. Het signaal is daarom nergens terug te vinden.

Wilt u meer weten over dit project, neemt u dan gerust contact met ons op.

 

Met vriendelijke groet,

 

Anouk Willems
Directeur IKC De Geluksvogel

 

 

 

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren